De 10 beste geschiedenisboeken van het jaar

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2017
Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2017

Vrijdag is de longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2017 bekendgemaakt. De prijs bekroont geschiedenisboeken die een algemeen publiek aanspreken en is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

Libris Geschiedenis PrijsDe Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken nomineerde de jury tien titels voor de Libris Geschiedenis Prijs 2017.

Op 16 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. En op 29 oktober wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2017 uitgereikt door juryvoorzitter Lilianne Ploumen tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

>>> Bekijk de longlist hier

Bekijk meer over:

Geschiedenisboeken

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: