/

De 10 beste geschiedenisboeken van het jaar

Longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2020
Longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2020
Longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2020

Libris Geschiedenis PrijsZaterdag is de longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2020 bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De Libris Geschiedenis Prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft een jury, onder leiding van VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, de volgende tien titels geselecteerd:

Op 20 september wordt een shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 25 oktober 2020 wordt vervolgens de Libris Geschiedenis Prijs 2020 uitgereikt, tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Meer informatie over de tien genomineerde boeken

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: