Dark
Light

De extreem lange baard van Hans Langseth

Auteur:
1 minuut leestijd
De extreem lange baard van Hans Langseth
De extreem lange baard van Hans Langseth

Hans Langseth besloot op een dag om zich maar niet te scheren. Dit beviel hem kennelijk wel want hij hield het erg lang vol. Tot aan zijn dood om precies te zijn. De baard van de Noor was bij zijn overlijden in 1927 maar liefst 5 meter en 33 centimeter lang. Hans Langseth boekte er een wereldrecord mee.

Wie vandaag de dag een lange baard heeft, zal weinig moeite hebben om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Hipsterbaardjes zijn al een tijdje in, maar de baard van Hans Langseth was natuurlijk andere koek. Die kon behoorlijk in de weg zitten. Maar een voordeel: als je baard extreem lang is vind je vanzelf werk. Dan kun je namelijk het circus in. Dit was ook precies was Hans Langseth deed. Hij verhuisde naar Amerika en reisde vervolgens zijn nieuwe thuisland door met een circus. Onderstaande foto maakt verder duidelijk dat ook kinderen zich prima met hem vermaakten. Die konden zijn baard gebruiken als springtouw.

Toen de Noor op 81-jarige leeftijd overleed, werd hij uiteraard netjes begraven. Maar eerst werd hij geschoren. De baard van Hans Langseth wordt sinds 1967 bewaard bij het Smithsonian Instituut in Amerika.

De extreem lange baard van Hans Langseth
De extreem lange baard van Hans Langseth
Een jong meisje is aan het touwtje springen met de baard van Hans Langseth, ca. 1920 - Wellcome Library, London. Wellcome Images, CC BY 4.0
Een jong meisje is aan het touwtje springen met de baard van Hans Langseth, ca. 1920 – Wellcome Library, London. Wellcome Images, CC BY 4.0

Ook interessant: De baardbelasting van tsaar Peter de Grote
…of: Spelen om des keizers baard

×