Tijdens de Tweede Wereldoorlog liet de Duitse veldmaarschalk Erwin Rommel op veel plekken versperring plaatsen die een eventuele geallieerde invasie moesten bemoeilijken.
In april 1945 brachten ongeveer vijftienhonderd inwoners van het Duitse stadje Weimar een bezoek aan concentratiekamp Buchenwald. Het bezoek was georganiseerd door de Amerikanen die het een goed idee vonden als 'gewone Duitsers' met eigen ogen eens zouden zien wat er in het concentratiekamp was aangericht.
Deze foto is honderd jaar geleden genomen. Hij is ogenschijnlijk weinig bijzonder. Tot je je realiseert wie er op staat. Op deze bijzonder scherpe foto zien we de natuurkundige Albert Einstein. Hij bevindt zich aan boord van het passagiersschip de SS Rotterdam en is net in New York aangekomen.
Deze prachtige foto is in juli 1967 gemaakt bij Apeldoorn. Tijdens de Vierdaagse van Apeldoorn rust een groep van twaalf wandelaars in de berm uit van de geleverde fysieke inspanning. De deelnemers liggen er relaxed bij, maar hebben ongetwijfeld wel wat last van hun voeten.
Ook bij studenten van de beroemde Princeton-universiteit in Amerika gaat het kriebelen als er sneeuw is gevallen.
Op 28 april 1947 begon de Noorse antropoloog Thor Heyerdahl aan zijn beroemde expeditie met de Kon-Tiki. De ontdekkingsreiziger bouwde van natuurlijke materialen een vlot om na te gaan of de oude cultuur van Peru mogelijk een bijdrage leverde aan de kolonisatie van Polynesië.
In de de vroege ochtend van 29 november 1937 botst prins Bernhard bij Diemen met zijn auto op een vrachtwagen. De prins raakt gewond en zijn auto, een Ford cabriolet, is total-loss
De Eiffeltoren is ongetwijfeld het beroemdste bouwwerk van Frankrijk en Parijs. Bekijk hier foto's van de bouw van het bouwwerk.
Op deze kleurenfoto uit 1939 is de Cineac NRC bioscoop in Rotterdam te zien. De bioscoop aan de Coolsingel opent in 1913 onder de naam ‘Cinema Royal’.
Op 11 november 1918 kwam er officieel een eind aan de Eerste Wereldoorlog. In een bos bij het Franse stadje Compiègne, ongeveer tachtig kilometer ten noorden van Parijs, werd die dag de wapenstilstand gesloten.
De Duitse soldaat Conrad Schumann sprong in 1961 over een stuk prikkeldraad van Oost- naar West-Berlijn. Foto's hiervan werden wereldberoemd.
De Peel P50 is de kleinste productieauto uit de geschiedenis. Het minuscule autootje had een lengte van 1 meter 34 en een topsnelheid van 61 km/uur.
Revolver-camera: vooraanzicht van een Colt 38 met ingebouwde camera die automatisch foto’s neemt als de trekker wordt overgehaald.
De zogenaamde daguerreotypie, vernoemd naar uitvinder Louis Daguerre, werd op 28 juli 1851 gemaakt in het Koninklijk Observatorium in Königsberg (Pruisen).
Een Chinese demonstrant, tegenwoordig bekend als ´Tank Man´, probeert in 1989 een colonne tanks het doorrijden te beletten.
Het Amerikaanse opinieblad TIME publiceerde begin jaren veertig een aantal foto's voor acteurs, om te laten zien hoe er het beste gekust kon worden.
De naam van Atatürk valt in de media tegenwoordig geregeld vanwege een grondwetswijziging waarover Turken zich momenteel in een referendum mogen uitspreken.
In 1935 werden in nazi-Duitsland de Neurenberger Rassenwetten aangenomen. De basis van deze wetten lag in de overtuiging dat het Arische volk superieur was.
Al in 1850 reed in het Engelse Warrington een bibliomobiel rond. Onderstaande foto’s laten zien dat er in de loop der tijd veel meer rijdende bibliotheken zijn geweest.
De Slag bij Amiens betekende het begin van het Honderddagenoffensief, een serie veldslagen die uiteindelijk leidde tot de terugtrekking van het Duitse leger uit Frankrijk.