Dark
Light

‘De fiets van Lautrec’ is beste sportboek van 2013

Auteur:
1 minuut leestijd
De fiets van Lautrec - Jan Boesman
De fiets van Lautrec - Jan Boesman

De fiets van Lautrec - Jan Boesman
De fiets van Lautrec – Jan Boesman
De fiets van Lautrec van Jan Boesman is uitgeroepen tot het beste sportboek van 2013. Het boek draait om de eerste dopingaffaire uit de wielergeschiedenis.

De winnaar van de zogenaamde Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar, werd maandag bekendgemaakt door juryvoorzitter Ad Melkert. Dit tijdens een bijeenkomst in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het is voor het eerst dat de prijs naar een Vlaamse schrijver gaat. Eerdere werd de prijs onder meer gewonnen door schrijvers als Auke Kok en Wilfried de Jong.

Arthur Linton

In zijn boek gaat Jan Boesman op zoek naar het verhaal achter de omstreden wielermanager Walburton. Een van zijn renners, Arthur Linton, won eind negentiende eeuw de klassieker Bordeaux – Parijs. Hij was in 1896 ook de eerste dopingdode. Boesman staat in zijn boek daarnaast uitgebreid stil bij kunstenaar Henri de Toulouse-Lautrec en diens affiniteit met de wielersport.

De fiets van Lautrec bij Bol.com

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×