Dark
Light

‘De magie van het dagboek van Anne Frank’

1 minuut leestijd
Anne Frank
Anne Frank

Astrid Joosten heeft een documentaire gemaakt over het dagboek van Anne Frank. Om een beeld te krijgen van de invloed van het dagboek, sprak de programmamaakster onder meer met bekendheden als Whoopi Goldberg, Stevie Wonder, Dan Brown, Gloria Estefan, Jesse Jackson en Carice van Houten.

Dit voorjaar is het zeventig jaar geleden dat Anne Frank in het concentratiekamp Bergen-Belsen overleed. Haar dagboek wordt nog steeds door miljoenen mensen over de hele wereld gelezen en Het Achterhuis trekt jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers.

Joosten probeerde antwoord te krijgen op de vraag hoe het kan dat het dagboek van Anne Frank, een joods meisje van veertien, in zeventig jaar tijd in meer dan zeventig talen werd uitgegeven en dat er ruim twintig miljoen exemplaren van zijn verkocht. En hoe kan het dat wereldleiders, popsterren en acteurs de schuilplaats van Anne en haar familie bezoeken als ze in Nederland zijn.

Haar documentaire, getiteld De magie van het dagboek van Anne Frank, wordt woensdag 29 april om 20.30 uur uitgezonden door de VARA (NPO 1).

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

×