Dark
Light

Douglas Adams en zijn ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’

Auteur:
1 minuut leestijd
Douglas Adams - cc
Douglas Adams - cc

Het is maandag precies 61 jaar geleden dat de Engels sciencefiction-auteur Douglas Adams werd geboren. Google staat bij de geboortedag van de beroemde schrijver stil met een zogenaamde Doodle die in het teken staat van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Google viert verjaardag Douglas Adams met Doodle
Het bekende logo van Google wordt op bijzondere dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s.

Ter gelegenheid van de 61ste geboortedag van Douglas Adams is het traditionele logo maandag vervangen door een bijzondere Doodle waarin verschillende karakters en objecten uit The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch Liftershandboek) te zien zijn.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is het bekendste werk van Douglas Adams. Het gaat over een Engelsman die samen met een buitenaardse vriend weet te ontkomen aan de vernietiging van de aarde en vervolgens een zwerftocht door het heelal maakt. In de Doodle verwijst bijvoorbeeld de handdoek naar dit beroemde boek. Volgens Adams was de handdoek namelijk een vereiste voor wie een ruimtereis wilde maken.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy
Wie op de lift drukt maakt kennis met een bekend karakter uit het boek: Marvin the Paranoid Android (Theo de tobbende robot). Verder is in de Doodle bijvoorbeeld de zogenaamde Babelvis terug te vinden. Deze kleine vis kon volgens Adams geluidsgolven en hersengolven opvangen en zo dienst doen als universeel vertaler.

Hoorspel en verfilming

De komische sciensfiction-serie begin in 1978 bij de BBC als radiohoorspel en enkele jaren later volgde een zesdelige televisieserie. Tussen 1979 en 1984 verscheen het verhaal in een sterk uitgebreide vierdelige boekenserie. In 1992 volgde nog een vijfde deel.

In 2005 verscheen er een verfilming van het boek met onder andere Martin Freeman in de hoofdrol.

De Doodle:

https://youtu.be/j1a87wzILF0
×