Dark
Light

Jules Verne – Schrijver avonturenromans

Vader van de science fiction
Auteur:
1 minuut leestijd
Jules Verne (1828-1905) - Schrijver avonturenromans
Jules Verne (1828-1905) - Schrijver avonturenromans

Ter gelegenheid van de 183e geboortedag van de Franse schrijver Jules Verne (1828-1905), werd op dinsdag 8 februari 2011 op de startpagina van Google een speciaal Google-logo getoond.

Google Doodle ter gelegenheid van de 173e geboortedag van Jules Verne
Google Doodle ter gelegenheid van de 173e geboortedag van Jules Verne
Jules Verne schreef een groot aantal avonturenromans en wordt beschouwd als één van de grondleggers van het sciencefictiongenre. Soms wordt hij daarom ook wel ‘de man die de toekomst uitvond’ genoemd.

In de wonderlijke reisverhalen die de Fransman vanaf 1862 schreef komen verschillende uitvindingen voor die later ook daadwerkelijk zijn gedaan. Voorbeelden daarvan zijn de tank en de beeldtelefoon. Ook voorzag de schrijver in zijn tijd bijvoorbeeld al een menselijke reis naar de maan.

Reis om de wereld in 80 dagen

Tot de bekendste boeken van Jules Verne behoren Reis om de wereld in 80 dagen, Reis naar het middelpunt van de aarde en 20.000 mijlen onder zee. Laatstgenoemde boek wordt verbeeld in het speciale thema-logo dat Google dinsdag op zijn startpagina heeft geplaatst. Via de hendel rechts kan er met de onderzeeboot van kapitein Nemo, de Nautilus, het ware over de zeebodem gereisd worden. Besturing via de pijltjestoetsen of de muis.

Jules Verne: The Father of Science Fiction

×