Dark
Light

Sciencefiction

Artikelen over de geschiedenis van sciencefiction.
Wernher von Braun

Verbluffende Kosmos

Sterrenkunde, astrologie en buitenaards leven hebben de mensheid altijd gefascineerd. Al sinds mensenheugenis willen we weten hoe het heelal is ontstaan, waar we vandaan komen en of er buiten onszelf nog ander ‘intelligent’ leven bestaat. Al sinds de Oudheid wordt over dit soort zaken nagedacht.
11 minuten leestijd

Hans Rüdi Giger, geestelijk vader ‘Alien’, overleden

De Zwitserse grafisch kunstenaar Hans Rüdi Giger is maandag op 74-jarige leeftijd overleden. De kunstenaar werd vooral bekend als de ontwerper van het hoofdpersonage uit de sciencefiction/horrorfilm Alien uit 1979. Deze door Ridley Scott geregisseerde film won mede dankzij Giger een Oscar voor special-effects. De Zwitser ontwierp voor de film niet alleen het angstaanjagende ruimtewezen Alien hij nam ook de
1 minuut leestijd
Ongetwijfeld geen topscore

Google viert verjaardag Doctor Who

De beroemde sciencefiction-serie Doctor Who bestaat vijftig jaar. Google staat bij dat feit stil met een speciale startpagina. Bijzonder is dat de zogenaamde Doodle al op vrijdag online is gezet, terwijl sciencefiction-fans de verjaardag van hun serie eigenlijk zaterdag pas vieren. Maar in de sciencefiction-wereld neemt men het met tijd nu eenmaal niet zo nauw.
1 minuut leestijd

Geestelijk vader Thunderbirds overleden

Gerry Anderson, de man die de beroemde Britse televisieserie Thunderbirds bedacht, is woensdag op 82-jarige leeftijd overleden. De sciencefiction-serie werkte met marionetten en werd vanaf 1965 uitgezonden. De serie werd een wereldwijd succes. In totaal werden er 32 afleveringen gemaakt. Daarnaast kwamen er twee films: Thunderbirds Are Go en Thunderbird 6. In 2004 verscheen tot slot nog de live-actionfilm Thunderbirds.
1 minuut leestijd
×