Earth Hour – Een uur het licht uit

Sinds 2007 wordt in verschillende landen op 25 maart een zogenaamd Eart Hour gehouden. Een uur lang (vanaf 20.30 uur) doen particulieren, maar ook veel instellingen doen er aan mee. De actie is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds.

Met Earth Hour willen de deelnemers laten weten dat ze zich zorgen maken over de toekomst van de aarde. Ook wil men meer mensen bewust maken van de milieuproblematiek. Het Wereld Natuur Fonds:

“De manier waarop wij leven heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zorgen ervoor dat het klimaat verandert. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind.”

Ook in Nederland doen veel instellingen mee aan Earth Hour, waaronder de Martinitoren in Groningen, de Domtoren in Utrecht en de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Volgens het WNF doen dit jaar 172 landen mee.

Boek: Zin en onzin in het debat over klimaatverandering

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: