Dark
Light

Enorm faraobeeld gevonden in Caïro

Auteur:
1 minuut leestijd
Deel van het beeld van (vermoedelijk) Ramses II (Ministerie van Oudheden van Egypte)

Duitse en Egyptische archeologen hebben bij Caïro een drieduizend jaar oud beeld van een farao gevonden. Vermoed wordt dat het om een beeld van farao Ramses II gaat.

De ontdekking is gedaan op de locatie waar zich vroeger Heliopolis bevond. In de Bijbel wordt deze stad On genoemd. De archeologen hebben tot nu toe een hoofd met typische faraobaard en een torso teruggevonden. Afgaande op de afmetingen van de gevonden onderdelen, denken de onderzoekers dat het complete beeld acht meter hoog moet zijn geweest. De hoop is dat de komende tijd meer onderdelen van het beeld worden gevonden.

Omdat het beeld is gevonden op de plek waar deze farao een tempel had staan, vermoedt men dat het om een beeld van Ramses II gaat.

Naast het faraobeeld vonden de archeologen nog een leistenen beeld van farao Seti II, van ongeveer tachtig centimeter groot. Seti II regeerde in de dertiende eeuw voor Christus over Egypte.

Overzicht van boeken over het Oude Egypte

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×