Dark
Light

‘FIFA onderzoekt dubieus duel WK 1978’

Auteur:
1 minuut leestijd
Stadion van het WK 1978 - Buenos Aires (Publiek domein - wiki)

Volgens verschillende Zuid-Amerikaanse media is de FIFA een onderzoek gestart naar de wedstrijd Argentinië – Peru die op 21 juni 1978 werd gespeeld.

Gastland Argentinië won die wedstrijd met 6-0 en plaatste zich hierdoor, op basis van doelsaldo, voor de finale. In die finale versloegen de Argentijnen Nederland in de verlenging uiteindelijk met 3-1. Over de ruime zege die Argentinië op Peru boekte, werd ook in 1978 al veel gespeculeerd. Verschillende Peruviaanse spelers zouden

niet echt hun best hebben gedaan en daarnaast ging er een verhaal rond over een grote lading graan die Argentinië in ruil voor de medewerking aan Peru zou hebben geleverd.

Onlangs verklaarde de Peruviaanse oud-senator Genaro Ledesma dat Argentinië in de wedstrijd tegen Peru aardig wat hulp had gehad van de verliezende partij. Dit zou voor de FIFA aanleiding zijn geweest om een onderzoek te starten.

De uitlating van oud-senator Genaro Ledesma staat overigens niet op zichzelf. In 1998 verklaarde de toenmalige doelman van Peru, Ramon Quiroga, al dat hij zich in de wedstrijd tegen Argentinië minder had ingezet dan in andere wedstrijden. De FIFA heeft nog niet bevestigd dat er inderdaad een onderzoek is ingesteld.

×