Gedenksteen bij graf Hitlers ouders verwijderd

De steen bij het graf van de ouders van Adolf Hitler blijkt enige tijd geleden te zijn verwijderd. Dat meldden Duitse en Oostenrijkse media donderdag.

Graf van Hitlers ouders – Still YouTube
De graven van Hitlers ouders, Alois en Klara Hitler, bevinden zich op een begraafplaats in de Oostenrijkse plaats Leonding. Omdat het familiegraf als een soort bedevaartsplek werd gebruikt door neonazi’s, is de grafsteen verwijderd. Hierdoor is voor onbekenden moeilijker na te gaan waar Hitlers ouders precies begraven liggen.

Volgens een woordvoerder van de begraafplaats heeft de vrouw die de grafrechten heeft, een ver familielid van Hitler, toestemming gegeven voor het verwijderen van de steen.

Het Oostenrijkse Netwerk tegen Rechts-extremisme voerde al enige tijd actie tegen de neonazi´s die het kerkhof als een soort bedevaartsoord gebruiken. Het netwerk wilde eigenlijk dat de graven van Hitlers ouders geruimd zouden worden, maar zover wilden de autoriteiten niet gaan.

- advertentie -

Overzicht van Boeken over Adolf Hitler

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: