Geschiedenis van het Google-logo

Internetgigant Google heeft dinsdag een nieuw logo gepresenteerd. Miljarden mensen zullen via de zoekmachine al snel kennismaken met de nieuwe schreefloze editie van het logo. Het verschil met het allereerste Google-logo is best groot.

Google werd wereldberoemd met zijn zoekmachine. Het domein Google.com werd in 1997 geregistreerd door de bevriende studenten Larry Page en Sergey Brin. De zoekmachine had als missie om informatie van de wereld toegankelijk te maken voor het grote publiek. Inmiddels is ‘Googlen’ een werkwoord en staat het synoniem voor zoeken op internet.

Geschiedenis

Vanwege de introductie van het nieuwe logo staat Google stil bij de ontwikkeling ervan. Het allereerste logo dateert uit 1998 en bestond al uit de letters G-O-O-G-L-E in de kleuren blauw, rood, geel en groen. Anders dan nu werd het logo destijds nog afgesloten met een uitroepteken.

Google logo 1998
Google logo 1998

Nog datzelfde jaar werd er een beta-versie van de zoekmachine gelanceerd en verhuisde de zoekmachine naar het domein Google.com

- advertentie -

Google logo 1998

In 1999 krijgt het logo een opfrisbeurt: “Het logo, dat nog steeds speels is, krijgt een meer verfijnde look op basis van het lettertype Catull.”

Google logo 1999

In mei 2010 wordt logo helderder, met een beperkte slagschaduw.

Google logo 2010

September 2013: Het logo wordt plat met enkele typografische aanpassingen.

- advertentie -

Google logo 2013

En dan 1 september 2015. Google schrijft over deze wijziging:

“Het logo wordt onderdeel van een nieuwe familie die de Google-stippen en het ‘G’-pictogram omvat. Meer informatie.”

Het nieuw logo van Google

Boek: Hoe Google werkt

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: