Dark
Light

Gevonden werk Karel Appel blijkt circa 20.000 euro waard

Auteur:
1 minuut leestijd
Het vroege werk van Karel Appel (AVRO)
Het vroege werk van Karel Appel (AVRO)

Het werkje van Karel Appel dat onlangs werd ontdekt tijdens een opname van televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, blijkt tussen de 20.000 en 25.000 euro waard. Dat werd woensdag in de uitzending van het programma bekendgemaakt.

Expert Richard ter Borg ontdekte tijdens de opname in het Drents Museum een heel vroeg reliëf van Karel Appel. Het werk stamt uit circa 1948, een periode waarin de kunstenaar arm was en zelfs alles in zijn huis sloopte om maar te kunnen werken. Appel schilderde in die tijd vooral kindfiguren, zoals deze.

5 gulden

Het werk werd naar het programma meegenomen door familie van de huidige eigenaar, die het werk ooit voor 5 gulden kocht op het Waterlooplein in Amsterdam, mogelijk van de kunstenaar zelf. Richard ter Borg schatte de waarde van het reliëf op een bedrag tussen de 20.000 en 25.000 euro.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Tussen Kunst & Kitsch werd goed bekeken. Maar liefst 1,9 miljoen mensen schakelden in. Het was ook het debuut van Frits Sissing als presentator. Hij volgde Nelleke van der Krogt op die met pensioen is gegaan.

Boek: Tussen Kunst & Kitsch. 101 ontdekkingen

×