//

Demis Roussos (1946-2015) – Griekse zanger

De Griekse zanger en muzikant Demis Roussos is in de nacht van zaterdag op zondag op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

De zanger stond bekend om zijn hoge en hese stemgeluid. Het grote publiek leerde hem kennen als zanger van de groep Aphrodite’s Child. Naast Demis Roussos maakte ook Vangelis Papathanasiou onderdeel uit van deze band, die in de jaren 1968-1971 enkele hits scoorde met nummers als Rain and tears, I want to live, Marie Jolie en Spring summer winter and fall.

Zowel Vangelis als Roussos boekten solo grote successen nadat de band was opgeheven. Roussos is als gast ook te horen op een aantal albums van Vangelis.

Enkele voorbeelden van solo-hits van Roussos zijn My Friend the Wind, Forever And Ever en Schönes Mädchen aus Arcadia. Ruim drie jaar geleden nam de Griek een duet op met Gerard Joling: O, Silent Night.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: