Grootste dinosaurus ooit gevonden

In 2005 werd in Argentinië het skelet van een enorme dinosaurus gevonden. Het blijkt nu te gaan om de grootste dinosaurus die ooit is opgegraven. Het prehistorische dier kreeg de naam Dreadnoughtus schrani, wat zoveel betekent als ‘bang voor niets’. Schrani verwijst naar een Amerikaanse zaken die het onderzoek financieel ondersteunde.

Dreadnoughtus - cc
Dreadnoughtus – cc
De Dreadnoughtus schrani die is opgegraven, was waarschijnlijk nog niet eens helemaal volgroeid. Toch was het dier al zo’n 26 meter lang. De nek van de suariër was ruim 11 meter lang. Geschat wordt dat de Dreadnoughtus zeven keer zo zwaar was als de beroemde Tyrannosaurus rex.

De Amerikaanse wetenschappers die de resten onderzochten, schrijven deze week over de enorme dinosaurus in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

De Dreadnoughtus was een plantenetende dinosaurus. Het onderzochte skelet is volgens de onderzoekers zo’n 77 miljoen jaar oud. Ongeveer de helft van het skelet is gevonden.

- advertentie -

Openingsafbeelding: Artist-impression van de Dreadnoughtus (Jennifer Hall – wiki)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: