KlussenKlussen

Grootste dinosaurus ooit gevonden

In 2005 werd in Argentinië het skelet van een enorme dinosaurus gevonden. Het blijkt nu te gaan om de grootste dinosaurus die ooit is opgegraven. Het prehistorische dier kreeg de naam Dreadnoughtus schrani, wat zoveel betekent als ‘bang voor niets’. Schrani verwijst naar een Amerikaanse zaken die het onderzoek financieel ondersteunde.

- ad -

Dreadnoughtus - cc
Dreadnoughtus – cc
De Dreadnoughtus schrani die is opgegraven, was waarschijnlijk nog niet eens helemaal volgroeid. Toch was het dier al zo’n 26 meter lang. De nek van de suariër was ruim 11 meter lang. Geschat wordt dat de Dreadnoughtus zeven keer zo zwaar was als de beroemde Tyrannosaurus rex.

De Amerikaanse wetenschappers die de resten onderzochten, schrijven deze week over de enorme dinosaurus in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

De Dreadnoughtus was een plantenetende dinosaurus. Het onderzochte skelet is volgens de onderzoekers zo’n 77 miljoen jaar oud. Ongeveer de helft van het skelet is gevonden.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Openingsafbeelding: Artist-impression van de Dreadnoughtus (Jennifer Hall – wiki)


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereOnze jongens in Indië
- Jacob ZwaanBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las