Dark
Light

Historische strip over keizer Wilhelm II

Auteur:
1 minuut leestijd
Strip over keizer Wilhelm II: "De keizer die zijn land ontvluchtte"
Strip over keizer Wilhelm II: "De keizer die zijn land ontvluchtte"

In Huis Doorn wordt vrijdag een stripboek gepresenteerd over Wilhelm II, de Duitse keizer die aan het eind van de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vluchtte om aan vervolging te ontkomen. De strip is gemaakt door Hennie Vaessen, die eerder al verschillende strips maakte over de Slag om Arnhem maakte en Strijd om de Grebbeberg.

Strip over keizer Wilhelm II: "De keizer die zijn land ontvluchtte"
Strip over keizer Wilhelm II: “De keizer die zijn land ontvluchtte”
De strip over de Duitse keizer heeft als titel De keizer die zijn land ontvluchtte. Het toont de opkomst en ondergang van de keizer. Vaessen:

“Ooit was Wilhelm een rijk en machtig heerser. De belangrijkste man van een groot rijk, waarnaar iedereen moest luisteren. Aan het einde van zijn leven is hij een vergeten oude man. Niemand luistert meer naar hem. Terwijl Wilhelm in het Nederlandse Doorn dagelijks de eendjes voert, grijpen in Duitsland de Nationaalsocialisten de macht met alle noodlottige gevolgen van dien.”

De laatste Duitse keizer woonde tot zijn dood in Doorn, waar hij ook begraven ligt. Zijn voormalige woonhuis is nog altijd te bezoeken. Het stripboek over Wilhelm II is gemaakt met ondersteuning van Museum Huis Doorn, het VSB-fonds en het Prins Bernardfonds.

Historische strip: De keizer die zijn land ontvluchtte
Boek: Keizer Wilhelm II in Nederland

×