Week van de koloniale geschiedenis

Hotel De Wereld wil vooroorlogse serre terug

Als het aan de exploitant van Hotel De Wereld in Wageningen krijgt het historische hotel zijn vooroorlogse tweede serre terug. Dat meldt de Gelderlander.


In het beroemde hotel werd op 5 mei 1945 door de geallieerden onderhandeld met de kolonel-generaal Johannes Blaskowitz over de overgave van de Duitse bezetter in Nederland. Hotel De Wereld, tegenwoordig eigendom van Universiteit Wageningen, is sinds een paar jaar een internationaal rijksmonument.

Momenteel wordt het restaurant geëxploiteerd door Jaap Venendaal en die wil dus dat het hotel zijn vooroorlogse tweede serre terugkrijgt. Hij voert hierover overleg over met stichting Nationaal Erfgoed Hotel De Wereld en Universiteit Wageningen.

In de serre komt als het aan de exploitant ligt een toeristisch informatiepunt. Volgens Venendaal is daar behoefte aan.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: