Hotel De Wereld wil vooroorlogse serre terug

Als het aan de exploitant van Hotel De Wereld in Wageningen krijgt het historische hotel zijn vooroorlogse tweede serre terug. Dat meldt de Gelderlander.


In het beroemde hotel werd op 5 mei 1945 door de geallieerden onderhandeld met de kolonel-generaal Johannes Blaskowitz over de overgave van de Duitse bezetter in Nederland. Hotel De Wereld, tegenwoordig eigendom van Universiteit Wageningen, is sinds een paar jaar een internationaal rijksmonument.

Momenteel wordt het restaurant geëxploiteerd door Jaap Venendaal en die wil dus dat het hotel zijn vooroorlogse tweede serre terugkrijgt. Hij voert hierover overleg over met stichting Nationaal Erfgoed Hotel De Wereld en Universiteit Wageningen.

In de serre komt als het aan de exploitant ligt een toeristisch informatiepunt. Volgens Venendaal is daar behoefte aan.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: