Dark
Light

Je kind versturen via PostNL

Auteur:
1 minuut leestijd
Je kind versturen via PostNL (Foto: Smithsonian)
Je kind versturen via PostNL (Foto: Smithsonian)

De pakketbezorgers hebben het in december razend druk. Vooral rond Sinterklaas en Kerst is het aantal pakketten dat dagelijks verstuurd wordt enorm. Bovenstaande foto dateert uit de beginperiode van de Amerikaanse pakketpost, rond 1913. Het gewone volk kon vanaf de oprichting van deze dienst ook grotere pakketten versturen via de post. Erg handig, meenden veel Amerikanen. De Amerikaanse postdienst stond echter gek te kijken toen ze kinderen als pakket ontvingen, met postzegels op hun kleding geplakt. Volgens het Amerikaanse onderzoeksinstituut Smithsonian werden er in de beginperiode tenminste twee keer kinderen als postpakket verstuurd. Ze werden in posttreinen geplaatst en door postmedewerkers bezorgd op het opgegeven adres. Toen de postdienst hoorde van deze praktijken werd het versturen van kinderen onmiddellijk verboden.

De foto hierboven is humoristisch bedoeld en moest vooral duidelijk maken hoe bizar het eigenlijk was dat sommige mensen hun kinderen per post wilden versturen.

Mocht u deze decembermaand overigens nog boeken willen bestellen, dan bent u van harte welkom in onze winkel. U kunt gerust zijn, we sturen geen kinderen mee met uw bestelling…

Ook leuk: Nep-post voor nazi-Duitsland
Meer historische foto’s

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×