Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Postzegels

Artikelen over de geschiedenis van de postzegel en bijzondere historische postzegels en postzegelveilingen.
Kinderpostzegel 1929 voor het kind 6 cent (Publiek Domein - wiki)

Kinderpostzegels: voor kinderen, door kinderen

Deze maand gaan scholieren van de lagere school weer met kinderpostzegels van deur tot deur. De Kinderpostzegelactie is dit jaar toe aan zijn zeventigste editie. Maar de geschiedenis van de kinderpostzegel gaat eigenlijk al meer dan zeventig jaar terug. In 1924 werd voor het eerst een postzegel uitgegeven voor het ‘misdeelde kind’. Deze werd echter door volwassen vrijwilligers verkocht.
De Penny Black, de allereerste postzegel

De Penny Black, de allereerste postzegel

Een kleine uitvinding van de Britse onderwijzer Rowland Hill veranderde eind 19e eeuw de manier waarop in de negentiende eeuw post werd verstuurd. Hill stelde voor postzegels in te voeren. Daarmee kon men vooraf betalen voor te verzenden poststukken.
Envelop Oranje vrijstaat (Amsterdam kabouterstad), 1970

Kabouterzegels uit 1970

Op de zegels speelt de ontwerper grafisch met cijfers: het getal 5 slaat op het aantal leden van de Kabouterpartij die op deze datum in Amsterdam werden geรฏnstalleerd als gemeenteraadslid.
Nieuwe postzegels tonen 175 jaar spoorwegen in Nederland

Nieuwe postzegels tonen 175 jaar spoorwegen in Nederland

PostNL staat met tien nieuwe postzegels stil bij het 175-jarig bestaan van spoorwegen in Nederland. De postzegels met thema โ€˜175 jaar Spoor in Nederlandโ€™ tonen de geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen. Er zijn onder meer beelden van treinen, locomotieven, treinkaartjes, spoorbruggen en oude en nieuwe spoorwegstations op de zegels te vinden.
Werelderfgoed-postzegels

Nederlands werelderfgoed op nieuwe postzegels

Op de postzegels zijn negen van de tien Nederlandse werelderfgoedlocaties afgebeeld. Het meest recente werelderfgoed, de Van Nellefabriek in Rotterdam, is opgenomen in een bijbehorende prestigeboekje. Deze locatie werd pas zeer recent toegevoegd aan de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Ruim 48.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief."

Meld u ook aan

Volg ons: