Laatste kind van Winston Churchill overleden

Mary en Winston Churchill in Potsdam, 1945 (National Archives)
Mary en Winston Churchill in Potsdam, 1945 (National Archives)
Mary Soames, het jongste kind van de legendarische Britse premier Winston Churchill, is zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden. Ze was het laatste nog levende kind van Churchill.

Mary Soames werd in 1922 geboren. Ze was het jongste kind van Winston Churchill en Clementine Churchill. Tijdens de oorlogsjaren was ze veel aan de zijde van haar beroemde vader te vinden. Zo begeleidde ze hem bijvoorbeeld naar Potsdam waar ontmoetingen plaatsvonden met de Amerikaanse president Harry S. Truman en Sovjet-leider Jozef Stalin.

Aan het begin van de oorlog was ze vrijwilligster voor het Rode Kruis en in 1941 ging zij luchtafweergeschut bedienen. Zij diende haar land in Londen, in België en in Duitsland.

Na de oorlog wijdde Mary zich aan de literaire nalatenschap van haar vader. Ook schreef ze een biografie van haar moeder.

- advertentie -
Schloss Itter is gebouwd boven op een berg die uitkijkt op de ingang van het Brixental in Oostenrijk. De eerste historische vermelding dateert van 1241. Het slot is vernietigd, herbouwd en door de eeuwen heen uitgebreid voordat het in 1942 werd verbouwd tot een vip-gevangenis. Het heeft achtereenvolgens dienstgedaan als militaire vesting, woonhuis en een luxe hotel.
Als de oorlog eigenlijk al gestreden is, bundelt een kleine groep Amerikaanse…
Chester Nez, staand vooraan links (archief Nez familie)
Chester Nez, staand vooraan links (archief Nez familie)Chester…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

>>> Meer geschiedenisboeken
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier