/

Bijna 70 miljoen euro voor schilderij Vincent van Gogh

Laboureur dans un champ (Boer in een veld) – 1890
Laboureur dans un champ - Vincent van Gogh (Christies)
Laboureur dans un champ - Vincent van Gogh (Christies)

Bij een veiling in New York is het schilderij Laboureur dans un champ (Boer in een veld) van Vincent van Gogh geveild voor een bedrag van 81,3 miljoen dollar, omgerekend bijna 70 miljoen euro. Dat is ongeveer 25 miljoen euro meer dan veilingmeesters vooraf hadden geschat.

Vincent van Gogh maakte het werk in 1889, een jaar voor zijn dood. De kunstenaar was toen opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in een klooster in Saint-Rémy-de-Provence, niet ver van Arles. Wie het schilderij heeft gekocht is niet bekend. Het gaat niet om een record voor een schilderij van Van Gogh. Dat staat namelijk op naam van Portrait du Dr. Gachet, een schilderij dat in 1990 voor omgerekend 71,5 miljoen euro van eigenaar wisselde

Veilinghuis Christie’s over Laboureur dans un champ:

Laboureur dans un champ - Vincent van Gogh (Christies)
Laboureur dans un champ – Vincent van Gogh (Christies)

Lees ook: ‘Dit is het laatste schilderij van Vincent van Gogh’
…en: Vincent van Gogh (1853-1890) – Zijn leven en werk
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: