Dark
Light

Lalique Museum verwerft bijzondere broche

Auteur:
1 minuut leestijd

Afb: Glaswerkmuseum Lalique
Glaswerkmuseum Lalique in Doesburg heeft naar eigen zeggen een niet eerder ontdekte broche van de Franse edelsmid René Lalique verworven. Volgens het museum staat Lalique bekend als de “de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst”.

De broche zou rond 1910 zijn vervaardigd en niet eerder op de internationale markt gesignaleerd zijn. Het juweel was lange tijd eigendom van een particulier uit de Verenigde Staten. Het museum heeft de broche aangekocht met de hulp van een Gelderse investeerder. Het museum:


De ontdekking zou vergeleken kunnen worden met de ontdekking van een tot nog toe onbekend Van Gogh-schilderij.

Op de gouden broche is een beeld te zien van een in pauwenveren gehulde vrouw. Volgens het museum symboliseert deze vrouw intuïtie en uithoudingsvermogen. De pauwenveren staan voor eeuwigheid en onsterfelijkheid en verleiding en hoogmoed. De broche is van 14-karaats goud en ruim vijf centimeter groot.

De ontdekte broche is sinds donderdag te bezichtigen in het Gelderse museum.

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×