Dark
Light

Lichamen bergklimmers 45 jaar na verdwijning gevonden

Auteur:
1 minuut leestijd
Matterhorn (cc - GammaCygni)
Matterhorn (cc - GammaCygni)

De Japanners Michio Oikawa en Masayuki Kobayashi, 22 en 21 jaar oud, besloten in augustus 1970 te gaan klimmen op Matterhorn, een beroemde berg in de Zwitserse alpen. Van hen werd nooit meer iets vernomen. Onlangs zijn hun lichamen eindelijk gevonden.

De lichamen van de klimmers werden enkele maanden geleden op ongeveer 2.800 meter hoogte gevonden. Ze lagen waarschijnlijk decennialang onder flinke laag sneeuw en ijs. Door opwarming smolt het ijs en de sneeuw rondom hem en kwamen ze in het zicht te liggen.

Na de vondst werden de lichamen overgedragen aan het Japanse consulaat in Genève en overgebracht naar een forensisch instituut. Onder meer door DNA van de mannen te vergelijken met dat van familieleden wist men de identiteit te achterhalen.

De twee Japanners werden tijdens de beklimming van de noordwand van de Matterhorn waarschijnlijk overvallen door een sneeuwstorm.

Het is niet voor het eerst dat er lichamen van reeds lang verdwenen bergbeklimmers worden gevonden. In 2013 werd op dezelfde berg nog het lichaam van de Britse bergbeklimmer Jonathan Conville aangetroffen. Hij kwam in 1979 om het leven tijdens een klimexpeditie.

Boek: Matterhorn – The Quintessential Mountain

×