Man vindt werk Picasso in kringloopwinkel

De linoleumsnede van Picasso
De 46-jarige Amerikaan Zachary Bodish bracht onlangs een bezoek aan een kringloopwinkel en deed daar een bijzonder goede koop. Hij kocht er voor 14 dollar (10 euro) een linoleumsnede van Picasso.

De man kocht het werk in maart van dit jaar bij een kringloopwinkel in de Amerikaanse staat Ohio. Hij heeft de linoleumsnede van Picasso inmiddels doorverkocht aan een verzamelaar en kreeg er omgerekend 5400 euro voor. De Amerikaan is werkeloos en kan het geld goed gebruiken.Toen de man het werk in de kringloopwinkel zag had hij naar eigen zeggen gelijk door dat het niet om een nieuwe print ging. Thuis ging hij op zoek naar de herkomst. Op de affiche wordt reclame gemaakt voor een tentoonstelling. Verschillende kunstkenners wisten hem hierna te vertellen dat de handtekening van Picasso op het werk daar door de kunstenaar zelf moest zijn neergezet.

- advertentie -

Bij kringloopwinkels worden wel vaker interessante vondsten gedaan. Vorig jaar ontdekte een particulier in een Nederlandse kringloopwinkel bijvoorbeeld nog een boek met daarin vijfentwintig houtsnedes van de vermaarde Nederlandse lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898-1972). Deze werden later geveild voor voor 9031 euro.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: