Dark
Light

Massagraf met ‘versneden’ lichamen gevonden in Maya-stad

Auteur:
1 minuut leestijd

Bij opgravingen in Mexico hebben archeologen een 1400 jaar oud massagraf gevonden. De ontdekking werd gedaan in de oude Maya-stad Uxul.

Na bestudering van de skeletten concluderen de archeologen van de universiteit van Bonn dat veel van de slachtoffers in stukken werden gesneden. Op de botten werden snijsporen aangetroffen. Volgens de onderzoekers ondersteunt de ontdekking de stelling dat de Maya’s de gewoonte hadden om lichamen van krijgsgevangenen en tegenstanders in stukken te snijden.

In totaal zijn er al vierentwintig skeletten in het graf gevonden. Dat de skeletten niet compleet waren begraven was al snel duidelijk aangezien veel schedels op een andere plek lagen dan de rompen. Later ontdekten de archeologen dus ook snijsporen. Veel van die snijsporen zijn aangetroffen bij de nekwervels wat erop wijst dat de mensen inderdaad werden onthoofd. Ook blijkt bij sommige slachtoffers de onderkaak te zijn verwijderd.

Duidelijk is dat in het graf in ieder geval dertien mannen en twee vrouwen werden begraven. Op het moment van overlijden waren ze allemaal tussen de 18 en 42 jaar oud.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×