Massagraf met ‘versneden’ lichamen gevonden in Maya-stad

Willekeurige foto van een Maya-piramide
Willekeurige foto van een Maya-piramide
Bij opgravingen in Mexico hebben archeologen een 1400 jaar oud massagraf gevonden. De ontdekking werd gedaan in de oude Maya-stad Uxul.


Na bestudering van de skeletten concluderen de archeologen van de universiteit van Bonn dat veel van de slachtoffers in stukken werden gesneden. Op de botten werden snijsporen aangetroffen. Volgens de onderzoekers ondersteunt de ontdekking de stelling dat de Maya’s de gewoonte hadden om lichamen van krijgsgevangenen en tegenstanders in stukken te snijden.

In totaal zijn er al vierentwintig skeletten in het graf gevonden. Dat de skeletten niet compleet waren begraven was al snel duidelijk aangezien veel schedels op een andere plek lagen dan de rompen. Later ontdekten de archeologen dus ook snijsporen. Veel van die snijsporen zijn aangetroffen bij de nekwervels wat erop wijst dat de mensen inderdaad werden onthoofd.

Ook blijkt bij sommige slachtoffers de onderkaak te zijn verwijderd.

- advertentie -

Duidelijk is dat in het graf in ieder geval dertien mannen en twee vrouwen werden begraven. Op het moment van overlijden waren ze allemaal tussen de 18 en 42 jaar oud.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier