Middeleeuwse weg blootgelegd in Zutphen

In het centrum van Zutphen hebben archeologen restanten van een middeleeuwse weg blootgelegd. Het gaat om een zogenaamde ‘knuppelweg’ uit de dertiende eeuw.

Knuppelpaden werden vaak aangelegd in natte, drassige gebieden zodat men er zonder al te veel problemen kon oversteken. De wegen bestonden uit dwars op het pad gelegde dunne boomstammen, palen of planken. In Zutphen is de onderconstructie van zo’n weg uit de dertiende eeuw gevonden.

De houten weg lag onder de Apenstert. Deze weg bestaat ook niet meer. Hij werd bij het bombardement in de Tweede Wereldoorlog weggevaagd. Omdat het terrein waar de weg is gevonden de afgelopen eeuwen grotendeels onbebouwd bleef, is de houten weg in de ondergrond goed bewaard gebleven.

Stadsarcheoloog Michel Groothedde over de vondst:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: