Militair historicus John Keegan (78) overleden

Slag bij Azincourt op een vijftiende-eeuws miniatuur
De Britse militair historicus John Keegan is donderdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media.

John Keegan werd gezien als een van dé deskundigen op het gebied van de militaire historie en krijgskunst. In totaal publiceerde hij meer dan twintig boeken.

Zijn bekendste werk is waarschijnlijk The Face of Battle (1976). Hierin ging de historicus diep in op drie belangrijke veldslagen in de geschiedenis van Engeland:

- advertentie -de Slag bij Azincourt (1415), Slag bij Waterloo (1815) en de Slag aan de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij stond daarbij niet alleen stil bij het grote verhaal maar bekeek ook de psychologische en mentale gevolgen voor de militairen die deelnamen aan de oorlogen.

Keegan specialiseerde zich niet alleen in de Britse militaire geschiedenis maar ook in die van Noord-Amerika. In 1996 publiceerde hij bijvoorbeeld het boek Fields of Battle: The Wars of North America en later verschenen er nog boeken over de oorlog in Irak en de Amerikaanse Burgeroorlog.

John Keegan doceerde ook aan de Koninklijke Militaire Academie van Sandhurst.

Bekende boeken van John Keegan:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: