Dark
Light

Militair historicus John Keegan (78) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Slag bij Azincourt op een vijftiende-eeuws miniatuur
De Britse militair historicus John Keegan is donderdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media.

John Keegan werd gezien als een van dé deskundigen op het gebied van de militaire historie en krijgskunst. In totaal publiceerde hij meer dan twintig boeken.

Zijn bekendste werk is waarschijnlijk The Face of Battle (1976). Hierin ging de historicus diep in op drie belangrijke veldslagen in de geschiedenis van Engeland:de Slag bij Azincourt (1415), Slag bij Waterloo (1815) en de Slag aan de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij stond daarbij niet alleen stil bij het grote verhaal maar bekeek ook de psychologische en mentale gevolgen voor de militairen die deelnamen aan de oorlogen.

Keegan specialiseerde zich niet alleen in de Britse militaire geschiedenis maar ook in die van Noord-Amerika. In 1996 publiceerde hij bijvoorbeeld het boek Fields of Battle: The Wars of North America en later verschenen er nog boeken over de oorlog in Irak en de Amerikaanse Burgeroorlog.

John Keegan doceerde ook aan de Koninklijke Militaire Academie van Sandhurst.

Bekende boeken van John Keegan:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

×