Dark
Light

Max Woiski jr. (1930-2011) – Surinaamse zanger

Auteur:
1 minuut leestijd
Max Woiski jr. in La Tropicana. - wiki
Max Woiski jr. in La Tropicana. - wiki

In Alkmaar is vorige week woensdag de Surinaamse zanger en muzikant Max Woiski junior overleden. Hij is tachtig jaar oud geworden.

Max Woiski jr.
Max Woiski jr. werd op 13 mei 1930 geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Dit als zoon van de Surinaams-Nederlandse muzikant Max Woiski sr. die in Amsterdam een eigen club had: La Cubana.

Net als zijn vader was ook Max Woiski jr. actief in de muziek. In de jaren zeventig scoorde hij hits als Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw, Beter dan ooit en Rijst met kouseband. Met zijn orkest trad Woiski vaak op in zijn eigen club La Tropicana in de Leidsedwarsstraat in Amsterdam.

De zanger en muzikant werd geboren onder de naam Max Rene Valentino Mackintosh maar werd bekend onder zijn artiestennaam: Max Woiski jr.

Rijst met Kouseband

https://www.youtube.com/watch?v=_TnUf2r4dwE

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×