Dark
Light

Museum maakt hoogstaande 3D-replica’s van schilderijen Van Gogh

1 minuut leestijd

Amandelbloesem – Vincent van Gogh, 1890 (Van Gogh Museum)
Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft samen met Fujifilm een techniek ontwikkeld waarmee driedimensionale reproducties van schilderijen van Vincent van Gogh gemaakt kunnen worden. Een aantal van deze reproducties zijn sinds maandag in Hongkong te bewonderen.

De replica’s, zogenaamde Relievo’s, zijn volgens het museum van zulke hoge kwaliteit dat ze het originele werk dicht benaderen. Het Van Gogh Museum:


Binnen het reproduceren van kunstwerken is deze techniek van de nieuwste en meest hoogstaande kwaliteit die we graag aan Van Gogh liefhebbers willen aanbieden. Daarnaast worden de reproducties ingezet voor educatieve doeleinden.

De techniek combineert een driedimensionale scan van het schilderij met een hoge resolutie print. Een Relievo bestaat uit een nauwkeurige reproductie van zowel de voorzijde als de achterzijde van een schilderij en is voorzien van een lijst. Elke Relievo is genummerd en geaccordeerd door een conservator van het museum.

De lancering van de eerste serie reproducties vond maandag plaats in Hongkong. De komende tijd zijn hier reproducties te zien de schilderijen Amandelbloesem (1890), Zonnebloemen (1889), De oogst (1888), Korenveld onder onweerslucht (1890) en Boulevard de Clichy (1887).

Gerelateerde boeken:

×