De Markt van Gouda omstreeks 1880 – Johannes Bosboom

Aangekocht door MuseumgoudA

MuseumgoudA heeft bij een veiling een schilderij van Johannes Bosboom (1817-1891) gekocht waarop het stadhuis van Gouda is te zien. Voor het werk is 10.000 euro neergeteld, meldt veilinghuis Christie’s.

Het is ruim zestig jaar geleden dat het schilderij voor het laatst voor het grote publiek te zien was. In 1917 was het werk in Den Haag te zien in een Bosboom-tentoonstelling en kort na de oorlog werd het werk tentoongesteld in Rijksmuseum Twenthe.

Volgens Gerard de Kleijn, de directeur van museumgoudA, past het schilderij helemaal in de stadscollectie van zijn museum. Op het werk van Bosboom is het stadhuis te zien met op de voorgrond enkele inwoners en handelaren.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: