Dark
Light

‘Nederlandse wolf’ straks te zien in Naturalis

1 minuut leestijd
De 'Nederlandse' wolf - Still YouTube
De 'Nederlandse' wolf - Still YouTube

De wolf die vorig jaar maart in Nederland voor enige ophef zorgde, krijgt – in opgezette vorm – een plek in Naturalis in Leiden. Ellen van Norren van ‘Wolven in Nederland’ heeft dat zondagochtend gezegd in het radioprogramma Vroege Vogels.

De wolf werd vorig jaar verschillende keren gesignaleerd in de provincies Drenthe en Groningen. Het dier kreeg veel aandacht in de media. Begrijpelijk want het was 150 jaar geleden dat in onze contreien in het wild een wolf werd gespot. Na enkele weken verdween het dier van de radar. Later bleek de wolf in Duitsland te zijn doodgereden. Het dier werd daar bekend als de Wandelwolf.

Nadat dit bekend werd, probeerde Ellen van Norren de wolf te traceren, in de hoop dat hij nog opgezet kon worden. Het dier bleek uiteindelijk in Hannover in een vriezer te zijn bewaard door een lokaal ‘wolvenbureau’. Van Norren nam vervolgens contact op met Naturalis en dat bleek het dier wel in de collectie op te willen nemen.

Naturalis is al enige tijd bezig met de preparatie van het dier. De opgezette wolf is er naar verwachting vanaf komend voorjaar te bewonderen.

×