‘Op rommelmarkt gevonden Renoir is gestolen’

De Renoir die onlangs op een rommelmarkt opdook
Een Amerikaanse vrouw kocht onlangs op een rommelmarkt in de staat Virginia voor een paar dollar een schilderij dat van de Franse schilder Auguste Renoir (1841-1919) bleek te zijn. Het werk zou zaterdag geveild worden maar die veiling is voorlopig afgelast omdat het waarschijnlijk gaat om een gestolen schilderij.

De vrouw kocht op de rommelmarkt voor een klein bedrag een doos met daarin verschillende spullen. Ze was vooral geïnteresseerd in een pop die in de doos zat, maar er bleek dus ook een schilderij in te zitten. Op advies van haar moeder bracht de koopster het werk naar een veilinghuis om het te laten taxeren. Daar ontdekte men dat het vrijwel zeker om het werk Paysage Bords de Seine van Renoir gaat. De waarde werd geschat op meer dan 75.000 dollar.

Een verslaggever van de Washington Post heeft nu ontdekt dat het schilderij in 1951 waarschijnlijk werd gestolen uit het Baltimore Museum of Arts. De veiling is daarom afgelast. De FBI onderzoekt of het inderdaad gaat om het schilderij dat tientallen jaren geleden werd ontvreemd uit het museum in Baltimore.


Bekijk meer over:

Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: