Week van de koloniale geschiedenis

Ophef over Watersnood-attractie

Deltapark Neeltje Jans maakte afgelopen week bekend een nieuwe attractie te ontwikkelen waarbij bezoekers kunnen ervaren wat er in 1953 gebeurde toen de dijken doorbraken.

Over dit plan is wat commotie ontstaan. Verschillende nabestaanden van slachtoffers vinden een watersnoodattractie ongepast. De NOS sprak onder meer met Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum. Hij is ook niet positief over de zogenaamde watersnood-experience:

“Als ze de ramp met MH17 als attractie zouden willen nabootsen, zou iedereen denken dit is hartstikke gek. Het is 62 jaar geleden, maar in de regio wordt dit nog heel zwaar beleefd. Daar moet je met respect mee omgaan.”

Vorige week werd nog een onbekend slachtoffer van de Watersnoodramp geïdentificeerd.

Dijkdoorbraak

Neeltje Jans vindt de reacties voorbarig omdat nog helemaal niet duidelijk is hoe de attractie er precies uit komt te zien. In de experience zouden in ieder geval geen authentieke beelden van de de ramp te zien zijn. De dijkdoorbraak zal erin nagebootst worden met animaties, wind, geluids- en lichteffecten.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat de attractie komende zomer geopend wordt voor het publiek.

Meer informatie over de Watersnoodramp van 1953

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: