Dark
Light

Oude nummers gevonden boven poorten Colosseum

Auteur:
1 minuut leestijd
Colosseum in Rome
Colosseum in Rome (CC BY-SA 2.5 - Diliff - wiki)

Tijdens de restauratie van het Colosseum in Rome zijn restanten rode verf gevonden boven enkele toegangspoorten. Vermoed wordt dat boven deze poorten nummers stonden, zodat bezoekers makkelijker hun plek konden vinden.

Dat meldt Discovery News. Heel veel is er van de verf niet over. De rode resten zijn met het blote oog nauwelijks te zien, maar tijdens een restauratie van het oude amfitheater ontdekten archeologen toch sporen van de nummering. De verfresten werden ontdekt tijdens een operatie waarbij de muren werden schoongespoten en de bogen op de buitenste toegangspoorten van dichtbij werden bestudeerd.

Het Colosseum had in totaal 80 ingangen, waarvan er 76 gebruikt werden door het ‘gewone publiek’. Binnen zou er nog nummersysteem zijn geweest waardoor bezoekers hun zitplaats konden vinden.

Het Colosseum werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd door keizer Titus en werd onder meer gebruikt voor gladiator- en dierengevechten. Momenteel wordt het historische bouwwerk jaarlijks door zes miljoen mensen bezocht.

Overzicht van boeken over het Romeinse Rijk

×