Dark
Light

Oude nummers gevonden boven poorten Colosseum

Auteur:
1 minuut leestijd
Colosseum in Rome
Colosseum in Rome (CC BY-SA 2.5 - Diliff - wiki)

Tijdens de restauratie van het Colosseum in Rome zijn restanten rode verf gevonden boven enkele toegangspoorten. Vermoed wordt dat boven deze poorten nummers stonden, zodat bezoekers makkelijker hun plek konden vinden.

Dat meldt Discovery News. Heel veel is er van de verf niet over. De rode resten zijn met het blote oog nauwelijks te zien, maar tijdens een restauratie van het oude amfitheater ontdekten archeologen toch sporen van de nummering. De verfresten werden ontdekt tijdens een operatie waarbij de muren werden schoongespoten en de bogen op de buitenste toegangspoorten van dichtbij werden bestudeerd.

Het Colosseum had in totaal 80 ingangen, waarvan er 76 gebruikt werden door het ‘gewone publiek’. Binnen zou er nog nummersysteem zijn geweest waardoor bezoekers hun zitplaats konden vinden.

Het Colosseum werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd door keizer Titus en werd onder meer gebruikt voor gladiator- en dierengevechten. Momenteel wordt het historische bouwwerk jaarlijks door zes miljoen mensen bezocht.

Overzicht van boeken over het Romeinse Rijk

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×