Dark
Light

Colosseum

Colosseum, wereldberoemd Romeins amfitheater in Rome. Gebouwd in de eerste eeuw na Christus. Het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Hoofdartikel artikel over het Colosseum
Munt met daarop de beeltenis van Vespasianus

‘Geld stinkt niet’

Aardig is dat openbare afwateringsplaatsen in diverse landen, in de volksmond, vernoemd zijn naar keizer Vespasianus: de vespaciennes in Frankrijk, vespasiani in Italië en vespasiene in Roemenië.
2 minuten leestijd
Colosseum in Rome

Geen auto’s meer rond Colosseum

Rond het Colosseum in Rome rijden sinds zaterdagochtend geen auto’s meer. Dat het gebied rond het wereldberoemde monument autovrij wordt is mede te danken aan Ignazio Marino, de nieuwe burgemeester van de Italiaanse hoofdstad.
1 minuut leestijd

Restanten kleurrijke fresco’s gevonden in Colosseum

In het Colosseum in Rome zijn tijdens restauratiewerkzaamheden onverwachts sporen gevonden van oude muurschilderingen. Het gaat om kleurrijke fresco’s. Onderzoeken vermoeden nu dat er vroeger veel van dit soort gekleurde schilderingen in het Flavisch Amfitheater te vinden waren. De fragmenten hebben blauwe, rode en groene kleuren. De restanten werden gevonden in een overdekte galerij op het derde niveau van het
1 minuut leestijd

Colosseum is aan het verzakken

Het Colosseum in Rome, het bekendste Romeinse bouwwerk ter wereld, is aan het verzakken. Dat is deze week bekend geworden. De zuidkant van het bouwwerk blijkt ongeveer veertig centimeter lager te liggen dan de andere kant. De Italiaanse autoriteiten bekijken momenteel of er een spoedoperatie moet worden uitgevoerd. Het Romeinse amfitheater wordt gestut door een dertien meter dikke laag beton.
1 minuut leestijd
×