Paleis Noordeinde te bezoeken via Google Street View

Paleis Noordeinde is sinds vandaag virtueel te bezoeken. De verschillende vertrekken van het het werkpaleis van koning Willem-Alexander zijn door Google gefotografeerd. Ook de Koepel van Fagel, het Koninklijk Huisarchief en het Koninklijk Staldepartement in Den Haag zijn vanaf nu virtueel te bezoeken.

Van Paleis Noordeinde zijn de ruimtes op de begane grond te bekijken, zoals de Indische Zaal, de vestibules aan de voor- en achterzijde van het paleis en ontvangst- en vergaderkamers.

Koepel van Fagel
Koepel van Fagel

Vanaf het achterplein van het paleis loopt een weg naar het Koninklijk Huisarchief waarin de archieven, de bibliotheek en historische collecties van het Huis Oranje-Nassau worden beheerd. Het tuinpavilioen leidt naar de Koepel van Fagel en het Koninklijk Staldepartement, ook wel de Koninklijke Stallen genoemd. Ook deze gebouwen zijn virtueel te bezichtigen. Google heeft de opnames in september 2015 gemaakt. In de Street View collectie van Paleis Noordeinde zijn ook beelden opgenomen van ruimtes die tijdens de fysieke zomeropenstelling niet toegankelijk zullen zijn.

Eerder werden onder meer al het Koninklijk Paleis op de Dam en de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch in kaart gebracht.

- advertentie -

Boeken over het Nederlandse koningshuis

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: