Sinds woensdag zijn alle meesterwerken van het Rijksmuseum te vinden op Google Arts & Culture, de website van het Google Cultural Institute.
Van Paleis Noordeinde zijn ruimtes op de begane grond te bekijken, zoals de Indische Zaal, de vestibules van het paleis en ontvangst- en vergaderkamers.
Het Elisabeth Weeshuis werd in 1560 gesticht door de rijke en kinderloze vrouwe Elisabeth, gravin van Culemborg. Ze liet bij haar overlijden een groot deel van haar geld na aan de armen van de stad.
In totaal zijn er 4500 items uit de collectie van het museum gefotografeerd. Ook zijn een groot aantal beschrijvingen aan de digitale rondleiding toegevoegd.
Het is bijzonder dat de wetenschappelijke collectie van Naturalis via Google Street View toegankelijk is gemaakt. Die ruimtes zijn normaal gesproken namelijk niet toegankelijk voor het publiek, maar nu dus wel.
Dinsdag zijn er twaalf nieuwe bezienswaardigheden toegevoegd aan Google Street View. Het gaat vooral om historische locaties die dankzij Google nu virtueel bezocht kunnen worden.
De beroemde Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch is sinds deze week via Google Street View te bezoeken. Dit is bijzonder aangezien de ‘gouden zaal’ normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek. Via Google kan het publiek er nu dus toch een kijkje nemen.
Google maakt steeds meer historische monumenten toegankelijk via Google Street View, de online tool waarmee virtueel geografische locaties opgezocht kunnen worden. Sinds kort zijn ook enkele piramides in Egypte vanuit de 'luie' stoel te bezoeken te bekijken.
De hindoeïstische tempel Angkor Wat is sinds kort te bekijken op Google Street View. Met de computer kunnen geïnteresseerden door het gehele tempelcomplex dwalen.
Op de website van het Google Cultural Institute kan sinds dinsdag door het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden gewandeld worden.
Het catacombencomplex van Priscilla aan de Via Salaria bij Rome is onlangs grondig gerestaureerd. Sinds deze week zijn de Romeinse catacomben weer toegankelijk voor het publiek. Wie niet naar Rome kan, kan het bijzondere complex met goed bewaard gebleven fresco’s dankzij Google toch bekijken. Het dertien kilometer gangenstelsel, dat tussen de tweede en vierde eeuw na Christus werd aangelegd, was
Sinds zaterdag zijn het Torentje, de Trêveszaal, de Statenzaal, de Blauwe Zaal en de centrale hal van Binnenlandse Zaken te bekijken op Google Street View. Google Street View is vooral bedoeld voor routeplanning maar Google maakt via deze tool ook steeds vaker de binnenkant van gebouwen toegankelijk. Het Torentje, dat onderdeel uitmaakt van het Binnenhof in Den Haag, is vooral
Halte op weg naar Santiago de Compostella Reeds van in de vroege middeleeuwen vonden pelgrims langsheen de “Via Brabantica”, een diverticulum van de noordelijke route naar Santiago de Compostella, in Brussel een veilig onderdak en voedsel. Niet te verbazen dus dat reeds in het begin van de twaalfde eeuw een heus godshuis werd opgericht om aan de noden van deze
Google heeft onlangs bijzondere foto’s online gezet die op de zuidpool zijn gemaakt. Dankzij de beelden kan er bijvoorbeeld een kijkje worden genomen in de hutten van beroemde ontdekkingsreizigers als Ernest Shackleton en Robert Falcon Scott.
Google heeft een nieuw cultureel digitaliseringsplatform gelanceerd, het zogenaamde World Wonders Project. Ook Nederlandse erfgoedlocaties zijn in het project vertegenwoordigd.
Internetonderneming Google heeft het zogenaamde Art Project in Nederland flink uitgebreid. Het bedrijf heeft dat dinsdag bekendgemaakt.
Sinds dinsdag zijn het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam te bezoeken via het Google Art Project. Aan het Google Art Project werken zeventien van de belangrijkste musea ter wereld mee. Via de website www.googleartproject.com kunnen geïnteresseerden, met behulp van de Street View-technologie, eenvoudig een bezoek brengen aan de musea. Digitaal kan men de verschillende zalen in 360