KlussenKlussen

Politie vindt wapenarsenaal uit WOII in Veenendaal

Na een anonieme melding heeft de politie donderdag in een opslagbox in Veenendaal een grote hoeveelheid wapens uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het ging om acht Lee Enfield geweren, een Brengun, een Piat, een Thompson, een kar98 geweer, een M1911 pistool (replica), twee MKI handgranaten, een N69 handgranaat en een Panzerfaust30.

- ad -

De aangetroffen wapens waren onklaar gemaakt, maar de eigenaar, een 40-jarige man uit Drunen, kon de politie echter geen vergunning tonen. Hierop werd het wapentuig in beslag genomen.

Specialisten van de afdeling Bijzondere Wetten onderzoeken alle wapens en stellen een rapportage op. Hierna vindt overleg plaats met het Openbaar Ministerie over de afwikkeling. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

DVD: Weapons of WWII

- advertentie-

- ad -
- advertentie -
Foto: Politie Veenendaal
Foto: Politie Veenendaal

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • Leopold Socha, een “Rechtvaardige” Poolse rioolopzichter

  Leopold Socha, een “Rechtvaardige” Poolse rioolopzichter

  Het heldere geluid van een jong meisje dat een kinderliedje zingt klinkt door de donkere spelonken van het riool van de Poolse stad Lvov. Samen met haar ouders, broertje en andere voortvluchtige Joden heeft het kind hier een schuilplaats gevonden …Lees bericht »
 • De Founding Fathers, een groepsportret

  De Founding Fathers, een groepsportret

  Zonder deze belangrijke grondleggers zouden de Verenigde Staten misschien nooit die belangrijke Westerse democratie zijn geworden die ze zijn. Maar wie zijn deze Founding Fathers?Lees bericht »
 • Bletchley Park en de ‘geheime oorlog’

  Bletchley Park en de ‘geheime oorlog’

  De Tweede Wereldoorlog is op vele fronten uitgevochten: op slagvelden, in het luchtruim en in en op het water. Maar van even vitaal belang was de strijd die ondergronds werd geleverd door inlichtingendiensten, spionnen, codebrekers, infiltranten en partizanen.Lees bericht »
 • De uitvinding van het toiletpapier

  De uitvinding van het toiletpapier

  De ondernemer Joseph Gayetty beschouwde die oude kranten met hun drukinkt als een smerig gif; het was gevaarlijk voor de gevoelige lichaamsdelen. Geïnspireerd door de opkomende papierindustrie kwam hij in 1857 op het idee om schoon papier te maken voor …Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!