Dark
Light

Politiek is niks voor kinderen

Auteur:
1 minuut leestijd
Politiek is niks voor kinderen
Politiek is niks voor kinderen

Tijdens politieke campagnes moeten politici meer dan ooit waken over hun imago. Want hoewel veel kiezers heus wel weten wat de ideologische verschillen tussen de kandidaten zijn, wordt toch vooral ook gekeken naar het algemene plaatje. Hoe betrouwbaar komt de politicus over?

In het verleden kozen campaigners er geregeld voor om kinderen in te zetten. Een lijsttrekker met een kind op schoot komt kennelijk betrouwbaar over. Het inzetten van kinderen (die zelf uiteraard nog helemaal geen politieke kleur of voorkeur hebben) kan politici echter ook op veel kritiek te staan. Enkele jaren geleden werd PvdA-leider Diederik Samson bijvoorbeeld nog onder vuur genomen toen hij zijn eigen kinderen inzette in een campagnefilmpje. Not done volgens veel mensen.

Het kind op deze foto staat hand in hand met de Britse politicus Neville Sandelson (1923-2002), die in 1952 een plek in de Londense gemeenteraad probeerde te veroveren. Vrolijk – en dat is een understatement – kijkt het kind niet. Niet ondenkbaar dat het kind de politicus deze dag voor het eerst ontmoette en ze voor de foto snel een campagneposter in het knuistje kreeg gedrukt. Mama staat waarschijnlijk net buiten beeld… De verwijtende blik is vermoedelijk voor haar bedoeld.

Bekijk ook: De ‘Daisy ad’, een controversieel verkiezingsfilmpje

Politicus Neville Sandelson met een kind op campagne (bron onbekend)
Politicus Neville Sandelson met een kind op campagne (bron onbekend)
×