Dark
Light

Portret George Villiers blijkt te zijn gemaakt door Peter Paul Rubens

Auteur:
1 minuut leestijd
De ontdekte Rubens (BBC - Twitter)
De ontdekte Rubens (BBC - Twitter)

Tijdens opnamen van het BBC-kunstprogramma Britain’s Lost Masterpieces is een schilderij van de Vlaamse kunstenaar Peter Paul Rubens ontdekt. Het gaat om een portret dat de beroemde Vlaming rond 1625 maakte van George Villiers, de eerste hertog van Buckingham.

Het schilderij, dat werd ontdekt in het Pollok House-museum in de Schotse hoofdstad Glasgow, is inmiddels onderzocht in het Antwerpse Rubenshuis. Experts concludeerden daar dat het hout waarop het portret is geschilderd uit Rubens’ tijd dateert en op dezelfde manier is bewerkt als men in diens atelier deed.

Men ging er altijd van uit dat het schilderij later was gemaakt, door een navolger van Rubens. Onderzoek heeft nu echter uitgewezen dat het niet om een kopie gaat, maar om een werk van de meester zelf. Ook röntgenonderzoek van het haar op het schilderij wees volgens de kunstkenners naar Rubens. De aflevering van Britain’s Lost Masterpieces wordt woensdag uitgezonden op BBC 4.

Lees ook: Peter Paul Rubens (1577-1640)
Boek: Rubens – De schilder van mythen en goden

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×