Resten antiek gebouw ontdekt voor kust Zakynthos

Foto: zakynthos.gov.gr
Voor de kust bij Alykanas op het eiland Zakynthos hebben onderwaterarcheologen een bijzondere ontdekking gedaan. Op een diepte variërend van twee tot zes meter troffen zij een site met verzonken resten van een nederzetting aan.

Het gaat om een terrein van ongeveer 30.000 vierkante meter. Verspreid over de site – die zichtbaar geplaveid is – vonden ze oud bouwmateriaal en minstens twintig ronde bases


met een holte van 34 centimeter in het midden, waar mogelijk een houten kolom in heeft gezeten.

- advertentie -

De onderzoekers gaan ervan uit dat het overblijfselen zijn van een groot openbaar gebouw dat bij de haven van een oude stad hoorde. De omvang van het gebouw suggereert het bestaan ​​van belangrijke oude nederzetting in het gebied rond Alykanas, dat al sinds de oudheid wordt bewoond. Omdat op de bodem geen aardewerk is gevonden, kan nog niet worden vastgesteld hoe oud het gebouw precies is.

Alykanas was waarschijnlijk een belangrijke Myceense stad. In 1934 ontdekte de Britse archeologe Sylvia Brenton in de regio een Myceense graftombe.

De gemeente Zakynthos en de Dienst voor Onderwateroudheden stellen een nader onderzoek in. Het is de bedoeling de site zo snel mogelijk in kaart te brengen om een beter beeld te krijgen van de geschiedenis en topografie van het oude Zakynthos.

~ Natascha NeefParakalo

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: