//

Romeinse wagen met erotische afbeeldingen gevonden

Detail op de Romeinse wagen (Archaeological Park of Pompeii)
Detail op de Romeinse wagen (Archaeological Park of Pompeii)

In Pompeii hebben archeologen een ceremoniële Romeinse wagen gevonden, met daarop verschillende erotische en huiselijke afbeeldingen. De onderzoekers spreken van een “unieke vondst” en vermoeden dat de ijzeren wagen werd gebruikt bij een bruiloft.

Deel van de Romeinse wagen  (Archaeological Park of Pompeii)
Deel van de Romeinse wagen (Archaeological Park of Pompeii)
De ontdekking is gedaan in de buurt van de villa Civita Giuliana. Vorig jaar werden hier nog twee uitzonderlijk goed bewaarde lichamen gevonden en drie jaar geleden ontdekte men er enkele paarden met militaire uitrusting.

De nu gevonden ceremoniële wagen heeft vier wielen en op de zijkanten zijn verschillende bronzen en tinnen afbeeldingen te vinden, onder meer van mannen en vrouwen in erotische poses. De Italiaanse minister van cultuur Dario Franceschini spreekt van een ontdekking van grote wetenschappelijke waarde.

De wagen wordt de komende tijd nader onderzocht in een archeologisch laboratorium. In het gebied waar de ontdekking werd gedaan, zijn eerder tunnels aangetroffen. Deze zijn vermoedelijk aangelegd door schatgravers.

Ook interessant: Een dag in Pompeii – animatie
Boek: Pompeii – Het dagelijks leven in een Romeinse stad

Video over de ontdekking:

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: