Google en het Roswellincident van 1947
Google en het Roswellincident van 1947

Het Roswellincident (1947) – Vliegende schotel neergestort?

Google staat maandag op verschillende startpagina’s stil bij het zogenaamde Roswellincident dat zich op 8 juli 1947 voordeed. De lokale krant Roswell Daily speculeerde die dag dat er in de buurt een vliegende schotel zou zijn neergestort.

De Roswell Daily over de UFO
In 1947 was Amerika in de ban van UFO’s, unidentified flying objects. Voor het eerst waren er toen mensen die beweerden dat ze vliegende schotels hadden gezien. Uit deze tijd dateert ook het Roswellincident.

In juli zagen verschillende mensen in de woestijn bij Roswell, een plaats in de staat New Mexico, een object uit de lucht vallen. Er werd druk gespeculeerd over deze gebeurtenis en op 8 juli meldde de Roswell Daily dat er een vliegende schotel was neergestort. Een dag later verklaarde de Amerikaanse luchtmacht dat het om een weerballon ging en daarmee leek de zaak eigenlijk opgelost.

Vandaag de dag zijn er echter nog altijd veel mensen die geloven dat er in 1947 bij Roswell een UFO is neergestort. Met name in de jaren zeventig verschenen er veel artikelen en documentaires die melding maakte van het incident en naarmate de media-aandacht groter werd, verschenen er ook steeds meer getuigen die meldden dat ze bij Roswell een vliegende schotel hadden gezien.

Google Daily en Roswell

Google staat maandag op een bijzondere manier stil bij het UFO-incident van Roswell. Op sommige startpagina’s – maar de om een of andere reden niet op google.nl of google.be – heeft Google een zwartwitspelletje geplaatst waarbij een buitenaards wezentje voorwerpen bijeen moet sprokkelen om zijn vliegende schotel weer aan de praat te krijgen. Speel het spelletje hier

Op YouTube is zelfs al een walkthrough voor het kleine computerspelletje te vinden: