Dark
Light

Het Roswellincident (1947) – Vliegende schotel neergestort?

Auteur:
1 minuut leestijd
Google en het Roswellincident van 1947
Google en het Roswellincident van 1947

Google stond in de zomer van 2013 op verschillende startpagina’s stil bij het zogenoemde Roswellincident dat zich op 8 juli 1947 voordeed. De lokale krant Roswell Daily speculeerde die dag dat er in de buurt een vliegende schotel zou zijn neergestort.

De Roswell Daily over de UFO
De Roswell Daily over de UFO
In 1947 was Amerika in de ban van UFO’s, unidentified flying objects. Voor het eerst waren er toen mensen die beweerden dat ze vliegende schotels hadden gezien. Uit deze tijd dateert ook het Roswellincident.

In juli zagen verschillende mensen in de woestijn bij Roswell, een plaats in de staat New Mexico, een object uit de lucht vallen. Er werd druk gespeculeerd over deze gebeurtenis en op 8 juli meldde de Roswell Daily dat er inderdaad een vliegende schotel was neergestort. Een dag later verklaarde de Amerikaanse luchtmacht dat het om een weerballon ging en daarmee leek de zaak eigenlijk opgelost.

Vandaag de dag zijn er echter nog altijd veel mensen die geloven dat er in 1947 bij Roswell een UFO neerstortte. Met name in de jaren zeventig verschenen er veel artikelen en documentaires die melding maakten van het incident en naarmate de media-aandacht groter werd, verschenen er ook steeds meer getuigen die meldden dat ze bij Roswell met eigen ogen een vliegende schotel hadden aanschouwd.

Google Daily en Roswell

Google stond op 8 juli 2013 op een bijzondere manier stil bij het UFO-incident van Roswell. Op sommige startpagina’s – maar om de een of andere reden niet op google.nl of google.be – plaatste het bedrijf een zwartwitspelletje waarbij een buitenaards wezentje voorwerpen bijeen moest sprokkelen om zijn vliegende schotel weer aan de praat te krijgen. Speel het spelletje hier

Op YouTube is zelfs al een walkthrough voor het kleine computerspelletje te vinden:

×