Dark
Light

Rotterdams metrostation Leuvehaven omgebouwd tot maritiem depot

Auteur:
1 minuut leestijd
Voorbeeld van een afbeelding van een scheepsmodel in Metrostation Leuvehaven
Voorbeeld van een afbeelding van een scheepsmodel in Metrostation Leuvehaven - Afb: Studio Boris Maas / Maritiem Museum Rotterdam

Het Rotterdamse metrostation Leuvehaven wordt komende week omgebouwd tot een soort expositieruimte. Op de wanden van het station zullen vijfentwintig grote foto’s van scheepsmodellen uit de collectie van het Maritiem Museum Rotterdam getoond worden.

De modellen doorlopen de hele geschiedenis, van de zeilvaart tot de toekomstige hybride vaart. De buiten-expositie sluit aan bij de lopende tentoonstelling Bestemming Havenstad, waarin bezoekers met een fictieve metrolijn van de Rotte naar de Maasvlakte en voorbij de horizon reizen. Ze maken daarbij kennis met verleden, heden en toekomst van de haven en de stad en krijgen verhalen van bewoners voorgeschoteld.

Jean Paul Duurland, van openbaar vervoer-organisatie RET over de buitententoonstelling:

“Als je nu als metroreiziger uitstapt bij metrostation Leuvehaven stap je direct uit te midden van de Rotterdamse maritieme historie, dat draagt bij aan een prettige reisbeleving.”

Metrostation Leuvehaven vormt een belangrijk (maritiem) knooppunt in de stad en bevindt zich op de plaats waar in 1598 de eerste gegraven haven van Rotterdam begon.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×