KlussenKlussen

Schrijver Alexander Münninghoff overleden

In zijn woonplaats Den Haag is dinsdag schrijver en journalist Alexander Münninghoff overleden. Hij werd 76 jaar en was al langere tijd ziek. De auteur werkte jarenlang voor de Haagsche Courant. In 2015 won hij de Libris Geschiedenis Prijs met zijn boek De stamhouder.

- ad -

Voor de Haagsche Courant maakte Münninghoff veel buitenlandreportages, onder meer landen als Libanon, Cambodja, Iran, Irak, El Salvador en voormalig Joegoslavië. Ook was hij jarenlang correspondent in Moskou. Over die tijd publiceerde hij in 1991 het boek Tropenjaren in Moskou. In 1983 won Münninghoff de Prijs voor de Dagbladjournalistiek.

De journalist was een groot schaakliefhebber en schreef meerdere boeken over schakers zoals Max Euwe en Hein Donner.

Als auteur was Münninghoff in 2014 succesvol met zijn boek De Stamhouder, waarin hij de geschiedenis van drie generaties Münninghoff beschreef. Zijn grootvader trouwde in Letland met een Russische gravin en zijn vader vocht in de Tweede Wereldoorlog voor de Waffen-SS aan het Oostfront. Met dit boek won Münninghoff niet alleen de al genoemde Libris Geschiedenis Prijs maar ook de Littéraire Witte Prijs 2016.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Boek: De stamhouder. Een familiekroniek – Alexander Münninghoff


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!