Scripties van geschiedenisstudenten online

Logo van de digitale uitgeverij
Veel werkstukken en scripties van geschiedenisstudenten zijn interessant genoeg om door een groot publiek te worden gelezen. Een aantal (oud-)geschiedenisstudenten heeft daarom een website ontwikkeld waarop straks gratis interessante scripties te lezen zijn.

Woensdag wordt de site jongehistorici.nl gelanceerd. De site wordt beheerd door de digitale uitgeverij Jonge Historici Schrijven Geschiedenis (JHSG). De initiatiefnemers hebben een missie: ‘werkstukken en scripties van geschiedenisstudenten beter tot hun recht laten komen’.Volgens de ‘Jonge Historici’ verdienen veel stukken het namelijk om door een breed publiek gelezen te worden en is het in veel gevallen zonde als ze verdwijnen in de archiefla.

- advertentie -

De scripties en werkstukken zijn straks gratis in te zien op de nieuwe website. Maar niet alle scriptie komen in aanmerking voor plaatsing op de site. De inzendingen worden eerst beoordeeld door een redactie, bestaande uit enkele (oud-)geschiedenisstudenten. De jonge historici zijn op zoek naar het ‘mooie verhaal’. Ze willen scripties en werkstukken plaatsen die interessant zijn voor een brede groep.

De eerste twintig publicaties zijn vanaf woensdag op de website in te zien. Het is de bedoeling dat er de komende maanden steeds meer werkstukken en scripties worden toegevoegd.

Mede-oprichter Geerten Waling vertelt op Radio 2 over het initiatief:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: