Dark
Light

Scripties van geschiedenisstudenten online

Auteur:
1 minuut leestijd

Veel werkstukken en scripties van geschiedenisstudenten zijn interessant genoeg om door een groot publiek te worden gelezen. Een aantal (oud-)geschiedenisstudenten heeft daarom een website ontwikkeld waarop straks gratis interessante scripties te lezen zijn.

Logo van de digitale uitgeverij
Woensdag wordt de site jongehistorici.nl gelanceerd. De site wordt beheerd door de digitale uitgeverij Jonge Historici Schrijven Geschiedenis (JHSG). De initiatiefnemers hebben een missie: ‘werkstukken en scripties van geschiedenisstudenten beter tot hun recht laten komen’. Volgens de ‘Jonge Historici’ verdienen veel stukken het namelijk om door een breed publiek gelezen te worden en is het in veel gevallen zonde als ze verdwijnen in de archiefla.

De scripties en werkstukken zijn straks gratis in te zien op de nieuwe website. Maar niet alle scriptie komen in aanmerking voor plaatsing op de site. De inzendingen worden eerst beoordeeld door een redactie, bestaande uit enkele (oud-)geschiedenisstudenten. De jonge historici zijn op zoek naar het ‘mooie verhaal’. Ze willen scripties en werkstukken plaatsen die interessant zijn voor een brede groep.

De eerste twintig publicaties zijn vanaf woensdag op de website in te zien. Het is de bedoeling dat er de komende maanden steeds meer werkstukken en scripties worden toegevoegd.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.818 actieve abonnees)

"Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'."

Steun ons ook

Ook interessant

Zelfde rubriek

×