Dark
Light

Scripties van geschiedenisstudenten online

1 minuut leestijd

Veel werkstukken en scripties van geschiedenisstudenten zijn interessant genoeg om door een groot publiek te worden gelezen. Een aantal (oud-)geschiedenisstudenten heeft daarom een website ontwikkeld waarop straks gratis interessante scripties te lezen zijn.

Logo van de digitale uitgeverij
Woensdag wordt de site jongehistorici.nl gelanceerd. De site wordt beheerd door de digitale uitgeverij Jonge Historici Schrijven Geschiedenis (JHSG). De initiatiefnemers hebben een missie: ‘werkstukken en scripties van geschiedenisstudenten beter tot hun recht laten komen’. Volgens de ‘Jonge Historici’ verdienen veel stukken het namelijk om door een breed publiek gelezen te worden en is het in veel gevallen zonde als ze verdwijnen in de archiefla.

De scripties en werkstukken zijn straks gratis in te zien op de nieuwe website. Maar niet alle scriptie komen in aanmerking voor plaatsing op de site. De inzendingen worden eerst beoordeeld door een redactie, bestaande uit enkele (oud-)geschiedenisstudenten. De jonge historici zijn op zoek naar het ‘mooie verhaal’. Ze willen scripties en werkstukken plaatsen die interessant zijn voor een brede groep.

De eerste twintig publicaties zijn vanaf woensdag op de website in te zien. Het is de bedoeling dat er de komende maanden steeds meer werkstukken en scripties worden toegevoegd.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×