Dark
Light

Speciaal logo voor jubilerend PSV

Auteur:
1 minuut leestijd

Voetbalclub PSV bestaat honderd jaar. Dit jubileum wordt onder meer gevierd met een speciaal logo en nieuw uittenue.

Het eerste logo van PSV
De geschiedenis van de voetbalvereniging begon officieel op 31 augustus 1931. Op die dag werd de voetbaltak van de sportvereniging van Philips officieel opgericht. Eigenlijk gaat de geschiedenis echter nog een stuk verder terug.

Drie jaar eerder werd namelijk al het zogenaamde Philips Elftal opgericht, bestaande uit medewerkers van het in Eindhoven gevestigde elektronicabedrijf. Begin januari 1911 speelde dit team zijn eerste wedstrijd. De aftrap werd verricht door de toen vijfjarige Frits Philips. Op de plek waar die eerste wedstrijd werd gespeeld, staat vandaag de dag het Philips Stadion.

Tot 1928 konden alleen leden van de personeelsvereniging van Philips lid worden van de voetbalclub. Daarna de ging de afdeling voetbal van PSV als zelfstandige club verder en konden ook mensen van buiten het bedrijf lid worden. In datzelfde jaar kreeg de club ook het Philips Stadion.

Twee jaar voor de verzelfstandiging was PSV al gepromoveerd naar de hoogste afdeling van het Nederlands voetbal. De club werd in totaal 21 keer landskampioen. In 1988 werd de Europacup I, de voorloper van de huidige Champions League, gewonnen.

Enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van PSV:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×