Speelgoed in het oude Griekenland

Een tol, een jojo, een pop met beweegbare ledematen, een rammelaar en dierfiguren op wieltjes. Het speelgoed van kinderen in het oude Griekenland verschilde niet zo veel van ons moderne speelgoed.


Het oud-Griekse speelgoed is nu te bekijken in een virtueel 3D museum van Greektoys. Deze tentoonstelling is gemaakt met Sketchfab, een toepassing die ook werd gebruikt voor een 3D-animatie van het mysterieuze graf in Amphipolis.

In de collectie van het virtuele speelgoedmuseum zijn voorwerpen te zien uit het Louvre, het Museum van Cycladische Kunst en de archeologische site van Kerameikos. Met één muisklik kunnen ‘bezoekers’ inzoomen en meer informatie vinden over het speelgoed.

- advertentie -

Bij de virtuele tentoonstelling hoort ook het e-book Speelgoed in het oude Griekenland (in het Grieks) met meer achtergronden.

~ Natascha NeefParakalo

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: